Războiul: o “conspirație” hidoasă împotriva egalității de gen

by | 4 Apr 2022 | Social

Continentul european părea să fi uitat războiul. În realitate razboiul nu a părăsit niciodată Europa, în ciuda multora care cred că în Europa este pace din 1945. Experiența irlandezilor, sârbilor și croaților se remarcă ca excepții convingătoare de la regulă.

Criza ucraineană marchează revenirea războiului în conștiința occidentului într-un mod viu și brutal. Amploarea simbolurilor, implicațiile uriașe aflate în joc și afluxul masiv de refugiați care fug de lupte nu mai fac posibilă păstrarea confruntării în limite rezonabile. Este un război în toata regula!

Războiul se întoarce în viețile noastre amintându-ne de câteva stereotipuri evidente, care nu sunt pe gustul tuturor, in special al sstângii din vestul Europei și din Statele Unite: bărbați merg la război iar femeile caută să-si salveze copii.

Așadar, încă din primele zile ale conflictului, Ucraina – o țară europeană care ar trebui să fie în avangarda apărării progresismului occidental – a luat o măsură cât se poate de discriminatorie. Bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani li sa interzis să părăsească țara! Cum pot fi posibile astfel de lucruri în 2022, într-un moment în care Europa ar trebui să strălucească ca un far al progresului și să trezească în conștiința oamenilor egalitatea de sexe, de gen chiar și în bastionul său cel mai estic?

Din 24 februarie 2022, bărbaților ucraineni le este interzis să părăsească țara pentru că trebuie să lupte pentru a-și apăra patria. Aceasta se numește mobilizare generală.

Intolerabil!

Ca o consecință a acestei decizii nemaiauzite, femeile trebuie să aibe grijă de copii! Incredibil! Își țin micuții aproape de ele, le oferă dragoste și căldură umană, aceasta fiind singura baricadă împotriva unei lumi care se prăbușește sub picioare, unde totul pare pierdut. Copilul găsește singurul loc unde îi este cel mai bine pe lumea asta: pântecele mamei sale.

SStângiști din Europa vestică și SUA (USR-ul nostru) sunt cu siguranță contrariați de cohortele de refugiați ucraineni care se revărsă în Polonia, Ungaria si Romania. De ce? Pentru că majoritatea covârșitoare sunt femei cu copii, care și-au lăsat bărbații să lupte știind că misiunea lor este în altă parte: să protejeze copii. Asta face ca femeia, în concepția lor, să pară slabă, ceea ce duce la distrugerea egalitații de gen,  propagandă cu care au împânzit internetul în ultimii ani. În gările poloneze, locuitorii lasă cărucioare la dispoziția mamelor ucrainene pentru a-și ușura brațele obosite. Apărarea femeii singure cu copil este unul dintre fundamentele creștinismului, este unul din conceptele de demnitate umană care a fost exprimat de secole.  Femeile nu participă la război, nu pentru că fizic sunt mai puțin puternice decât barbații, ci pentru că au o altă responsabilitate : să ne nască și să ne crească. Cel mai important lucru de pe lumea asta!

Astăzi, web-ul este inundat de fotografii pe care nu le mai credeam posibile în 2022. Fotografii de adio, în care un tânăr în uniformă se aplecă să-i sărute buzele iubitei, pe care nu este sigur că o va mai vedea vreodată. Fotografii de familie, în care un tată își îmbrățișează copiii încă mici, care învață că apărarea patriei este o datorie care le depășește pe toate celelalte. Sunt imagini cu trenuri care pornesc, cu batiste fluturate și cu lacrimi curgând pe obraji. Nu există nici un trend pe Instagram în spatele acestor fotografii ci o realitate cu care suntem confruntați și care nu se potrivește cu retorica care ni se vinde de către presa mainstream.

Pentru o clipă, aceste fotografii emoționante ne duc înapoi in istoria milenară care ne-a modelat imaginația. Câte tablouri, câte filme nu au înfățișat momentul plecării iubitului sau a tatălui la război? Câte cântece nu au celebrat așteptarea soției îngrijorate a bărbatului plecat pe front?

Asta este una din problemele progresismului. Nu este vorba despre o lume a trecutului, din care vom fi eliberați prin intermediul reeducarii și propagandei finanțate din fonduri europene sau diferite ONG-uri, ci este o parte intangibilă a naturii umane asupra căruia timpul, ne place sau nu, nu are nicio putere.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading