Ca răspuns la criza energetică din Europa, Spania a interzis în mod controversat ca aerul condiționat să scadă sub 27°C în timpul verii iar iarna temperatura să nu depășească 19°C. Pentru că, nu-i așa, trebuie să-i învingem pe ruși murind de cald sau de frig. Plus că suntem oricum toți la fel, avem aceleași activități fizice, nevoi și boli, deci nu ne deranjează (sarcasm!).
„Regulile vor fi obligatorii în toate clădirile publice și comerciale, inclusiv în baruri, cinematografe, teatre, aeroporturi și gări”, relatează EuroNews.
?? Spain has unveiled a plan to moderate aircon, heating and lighting in public spaces as part of an EU-wide effort to limit Russian gas imports.
Heating will be kept to a maximum of 19 degrees in the winter and a minimum of 27 degrees in the summer, the government said. pic.twitter.com/QINRvxfi2I
— euronews (@euronews) August 2, 2022
În mod amenințător, acțiunea este „extinsă ca o recomandare pentru gospodăriile spaniole”, ceea ce înseamnă că într-o zi ar putea deveni obligatorie și ar putea fi aplicată prin amenzi.
Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru a răspunde cererii Uniunii Europene de „limitare a dependenței de gazul rusesc”.
Tovarăși, să nu precupețim niciun efort pentru a învinge dușmanul poporului
Noile măsuri vor fi puse în aplicare prin amenzi care ar putea ajunge la maximum 600.000 de euro pentru „încălcări grave”.
Spaniolii au răspuns plângându-se că lucrul în interior la 27°C ar fi prea cald.
„În acest moment, suferind de valul de căldură pe care îl trăim, aș spune că cu 27 de grade va fi foarte cald”, a spus Andrea Castillo, un lucrător la Universitatea din Castellón. „Poate că am putea lucra la 25 de grade, dar nu la 27.”
Așteptați-vă să vedeți astfel de măsuri devenind permanente în numele urmăririi unor politici dezastruoase „net zero” pentru combaterea schimbărilor climatice.
Ministrul mediului din Germania i-a avertizat pe germani că apa caldă ar putea fi raționalizată și că limitele temperaturilor maxime din cameră ar putea fi introduse ca urmare a crizei energetice.
Ca în comunism: Germania ar putea trece la raționalizarea apei calde și căldurii
La începutul acestui an, Italia a anunțat, de asemenea, că va începe raționalizarea energiei pentru „sprijinirea Ucrainei”, clădirilor publice fiindu-le interzis să funcționeze cu aer condiționat la o temperatură mai mică de 25 de grade sau încălzire mai mare de 19 grade.
Slavă Ucrainei!