Creștinii, cel mai persecutat grup religios. 360 milioane de oameni suferă anual

by | 23 Jan 2023 | Social

Creștinii rămân minoritatea religioasă cea mai persecutată în multe țări din lume, a dezvăluit cel mai recent raport al organizației caritabile Open Doors.

Raportul din 2023 al misiunii a arătat că regimurile islamice sunt cele mai ostile grupărilor minoritare creștine, urmate de țările comuniste. Cu toate acestea, merită remarcat că multe națiuni europene și state din SUA au pus bariere în calea exprimării credințelor creștine în domeniul public de la cenzurarea limbajului la interzicerea simbolurilor creștine.

În cele 50 de țări acoperite de raport într-un an, un total de 5.621 de creștini au fost uciși doar pentru practicarea credinței lor. Aceasta se referă la perioada de la 1 octombrie 2021 până la 30 septembrie 2022.

Din cei 760 de milioane de creștini care locuiesc în aceleste 50 de țări, un total de 360 de milioane suferă persecuții grave și continue.

Consultați raportul aici.

Open Doors definește persecuția nu numai ca violență fizică și crimă, ci și ca distrugerea proprietății, discriminarea la locul de muncă și în educație și forțarea părăsirii teritoriilor.

În fruntea listei țărilor infractoare se află Coreea de Nord, cu Somalia, Yemen și Eritreea la doar câteva puncte în urmă. Coreea de Nord este cea mai închisă țară de pe pământ și una care asuprește toate religiile; cu toate acestea, Open Doors estimează că există încă 300.000 de creștini în țară care își practică credința în secret.

Națiunea est-africană Somalia a fost în haos în ultimii 30 de ani, iar islamul este singura religie permisă acolo. Islamiștii fundamentaliști dețin și controlul asupra Yemenului. Eritreea, însă, nu este un stat islamic, și totuși, creștinii protestanți și oponenții guvernului sunt persecutați acolo. State musulmane precum Libia, Nigeria, Pakistan, Iran, Afganistan și Sudan sunt, de asemenea, în top 10, urmate de o țară predominant hindusă, India.

În afara celor mai mari infractori, există state comuniste precum China, Vietnam, Cuba și Laos. Chiar și în Nicaragua, Columbia și Mexic, tradițional catolice, există numeroase rapoarte de persecuție.

Organizația Open Doors în sine există din 1955 și are o poveste de fundal care implică Polonia.

Un misionar olandez a început să ajute creștinii din spatele Cortinei de Fier prin introducerea ilegală de biblii în Polonia. Vizitase țara în anii 1950 și aflase despre persecuția suferită de catolici. Mai târziu a introdus și biblii în URSS. În 1981, Open Doors a introdus ilegal un milion de biblii în China, ca parte a misiunii „Project Pearl”. Câțiva ani mai târziu, organizația a livrat un milion de biblii Bisericii Ortodoxe Ruse.

Organizația este prezentă în 30 de țări din întreaga lume. Ei lucrează cu parteneri locali pentru a distribui Biblii și literatură creștină, pentru a oferi cursuri de ucenicie și pentru a oferi sprijin practic, cum ar fi ajutor de urgență.

De altfel și statisticile de la Pew Research Center arată cum creștinismul este cea mai persecutată religie din lume și că este cel mai mare grup religios și continuă să crească (Wikipedia). Conform raportului din 2020, restricțiile guvernamentale și ostilitățile sociale față de creștinism au crescut în peste 150 de țări. În plus, treisprezece creștini mor în fiecare zi din cauza persecuției larg răspândite.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading