„Au votat pentru transformarea UE într-o pușcărie”. ID-ul digital va tranforma Europa în China

by | 20 Mar 2023 | Social

Un vot în Parlamentul European pentru ID-uri digitale este cel mai recent pas către „Chinaficarea Europei”, a susținut Cristian Terheș, deputat în Parlamentul European (PE) al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat. Dintre europarlamentarii români doar doi, Cristian Terheș și Tudor Ciuhodaru, au votat împotriva Portofelului Digital. „Restul fie nu au votat, fie au votat pentru”, a subliniat Terheș.

Deși birocrații de la Bruxelles au insistat că măsura este în interesul cetățenilor obișnuiți, votul parlamentului pentru adoptarea ID-urilor digitale pare a fi una dintre cele mai recente încercări ale instituțiilor UE de a centraliza puterea la nivel european și a lăsa națiunile din ce în ce mai lipsite de putere de decizie.

Romana Jerkovic, raportorul parlamentului pentru programul de identificare digitală, a anunțat aprobarea planurilor, susținând că acestea vor permite cetățenilor UE individuali să aibă „control deplin asupra propriilor date” în timp ce accesează facilitățile din bloc.

O astfel de afirmație a fost însă puternic contestată de Terheș, care vede în schimb măsura ca o eroziune periculoasă a drepturilor celor care trăiesc în Uniunea Europeană.

„Pierderea libertăților și libertăților noastre în fața Statului Mare se face, în mod normal, treptat, dar transmiterea portofelului eID este un pas mare către Chinaficarea Europei”, a declarat parlamentarul avertizând în mod repetat că măsura ar putea oferi autorităților Chinei. -cum ar fi supravegherea vieții private a oamenilor.

„Acest portofel digital va permite UE și autorităților naționale (după modelul Partidului Comunist Chinez) să aibă instrumente tehnice pentru a putea ști ce fac oamenii și pentru a impune controlul”, a spus Terheș.

„Ceva similar cu un sistem de credit social în stil chinezesc este acum pus la dispoziție în UE, deoarece acest portofel eID este o tehnologie necesară implementării sale”, a susținut el.

Identitatea digitală nu e o idee nouă dar ea a fost consolidată de pandemie și controlul total pe care l-am suferit. Vă amintiți că pașaportul COVID al UE trebuia să fie temporar, folosit pe termen scurt. El a arătat cât de ușor pot fi excluși oamenii de la diverse activități sociale sau esențiale. Pașapoartele COVID au fost folosite pentru a împiedica persoanele nevaccinate să treacă granițele, să intre în magazine alimentare, să folosească transportul public și chiar să meargă la locul de muncă.

Nu numai că ID-urile digitale vor fi obligatorii în viitorul apropiat, dar în Italia, orașele Roma și Bologna deja au început programe de credit social care răsplătesc cetățenii pentru comportamentul despre care oficialii cred că va lupta împotriva schimbărilor climatice, cum ar fi folosirea unei biciclete în loc de scuter. La fel în Viena, Austria. Un sistem de credit social ar putea fi ușor încorporat într-o identitate digitală. Ce la început se premiază, se va transforma în timp în obligație.

Dar chiar dacă ar rămâne opțional, cum de nu e discriminare că cei care sunt bătrâni, grași, bolnavi, au sacoșe sau genți pline de cărat zilnic, au copii mici de dus în brațe, nu au cum să beneficieze de răsplată din partea guvernului? Dar nu ar fi mai ușor să-i taxeze suplimentar pe cei care pleacă de zeci de ori pe an în excursii, își schimbă garderoba lunar, zboară cu avioane private, consumând resurse și producând efecte negative cât un cartier?

Etichete: control | digital

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading