Un nou raport bazat pe cifre oficiale ale Oficiului pentru Statistică Națională din Regatul Unit (ONS) afirmă că efectele restricțiilor ar putea ucide acum mai mulți oameni decât COVID-19.
„The Telegraph a aflat că Departamentul de Sănătate a ordonat o investigație asupra cifrelor pe fondul îngrijorării că decesele sunt legate de întârzieri și amânarea tratamentului pentru afecțiuni precum cancerul, diabetul și bolile de inimă”, relatează ziarul.
Cazurile de cancer nedetectate, probleme cardiace și afecțiuni grave de sănătate mintală sunt în creștere, cu decese în exces cu 14,4% mai mari decât media pe cinci ani.
În ciuda faptului că unii solicită reintroducerea restricțiilor COVID, cum ar fi măștile de față în timpul iernii, „țara se confruntă cu o nouă criză de sănătate, trecuta sub tăcere, legată de răspunsul la pandemie, mai degrabă decât de virusul în sine”, se arată în raport.
„Sute și sute de oameni mor în fiecare săptămână – ce se întâmplă?” a întrebat Dr. Charles Levinson, directorul executiv al Doctorcall, un serviciu privat de medicină generală. „Întârzierile în căutarea și primirea asistenței medicale sunt, fără îndoială, forța motrice, în opinia mea”, a adăugat el. „Statisticile zilnice despre Covid au captat atenția națiunii, dar nimeni nu se uită peste aceste cifre terifiante. Este necesară imediat o investigație guvernamentală completă și urgentă.”
Dar mass-media este în mare măsură dezinteresată, în ciuda faptului că a speriat publicul ani de zile cu cifrele deceselor COVID.
Experții au avertizat de mult că efectele restricțiilor, a blocajelor ar ajunge să ucidă mai mulți oameni decât COVID, dar aceștia au fost demonizați și cenzurați la acea vreme de către mainstream media.
Academicieni de la Duke, Harvard și Johns Hopkins au ajuns la concluzia că ar putea exista aproximativ un milion de decese în exces în următoarele două decenii ca urmare a blocajelor.
Un studiu realizat de Biroul Național de Cercetare Economică (NBER) a constatat, în mod conservator, că au existat peste 170.000 de decese în exces non-Covid în SUA datorită blocajelor.
Un alt studiu realizat de Universitatea Johns Hopkins și lansat în februarie a concluzionat că blocajele globale au avut un impact mult mai dăunător asupra societății decât au produs vreun beneficiu, cercetătorii îndemnând ca fiind „nefondate și ar trebui respinse ca instrument politic în pandemie.”
Profesorul de medicină de la Universitatea Stanford, Jay Bhattacharya, a spus că, în anii următori, blocajele vor fi privite ca fiind cea mai dăunătoare politică din „întreaga istorie”.