Imunitatea naturală dobândită prin trecerea prin boala COVID-19 poate dura până la 11 ani

by | 25 Dec 2021 | Sănătate

Fără nicio bază științifică și împotriva tuturor datelor existente, valabilitatea certificatului digital COVID a fost restrânsă la doar 6 luni pentru persoanele care au trecut prin boală. În mod abuziv, se ignoră evidențe științifice bine cunoscute de comunitatea medicală, cum ar fi faptul că în urma confruntării sistemului imunitar cu orice virus, organismul dobândește o protecție memorată la nivelul celulelor B și T care persistă mult după dispariția anticorpilor generați în timpul infecției.

Un studiu științific realizat în 2016 cu privire la imunitatea dobândită de cei care au fost infectați cu coronavirusul SARS-CoV-1 (în timpul epidemiei SARS care a izbucnit în 2002), arată că imunitatea celulară (respectiv prezența celulelor specifice B și T) împotriva acestui virus a durat până la 11 ani după infectare. De asemenea, celulele T care au „memorat” coronavirusul SARS-CoV-1, au fost capabile să asigure imunitatea împotriva unor viruși înrudiți (cross-reactivity), cum a fost coronavirusul MERS, care a provocat sindromul respirator din Orientul Mijlociu (Middle East Respiratory Syndrome).

Nu există niciun fel de date care să contrazică ipoteza că virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19 nu ar determina un răspuns imun similar cu predecesorul său SARS-CoV-1. Prin urmare, acordarea certificatului digital covid, doar pe baza unui test PCR pozitiv și pentru o perioadă de numai 6 luni este lipsită de orice bază științifică și epidemiologică.

Pentru determinarea imunității persoanei ar trebui folosite testele de imunitate celulară care pot indica prezența celulelor B și T specifice SARS-CoV-2. Conform cercetărilor existente cu privire la celelalte corona-virusuri, acest tip de imunitate celulară ar putea fi prezentă mult timp după scăderea nivelului de anticorpi produși în timpul infecției. De altfel, prezența anticorpilor are în general o durată mult mai scurtă, pentru că, după trecerea prin boală și după anihilarea virusului,  nu mai există niciun motiv pentru organism să continue să-și consume resursele biochimice și energetice pentru a produce în anticorpi în absența agentului patogen.

Mai mult, prezența imunității celulare demonstrează că organismul va putea lupta eficient împotriva altor tulpini noi ale SARS-CoV-2 și chiar împotriva altor coronavirusuri înrudite.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading