CDC a retras cererea de autorizare
Începând cu 1 ianuarie 2022, autoritățile sanitare din SUA au retras autorizația pentru testele RT-PCR pentru diagnosticarea COVID. Decizia a fost însă luată cu mult timp în urmă. Pe 21 iulie 2021, Centru pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA anunța laboratoarele de testare să ia măsurile necesare ca până la finalul anului să înlocuiască testele RT-PCR cu alte metode de analiză, astfel încât să poată distinge virusul SARS-CoV-2 de virusul gripal obișnuit.
După 31 decembrie 2021, CDC va retrage cererea adresată Autorității pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru autorizarea de urgență pentru panelul CDC de diagnostic al noului coronavirus (2019-nCoV) pe baza testului RT-PCR, test introdus pentru prima dată în februarie 2020 cu scopul detectării SARS-CoV-2. (…) CDC încurajează laboratoarele să ia în considerare adoptarea unei metode multiple de testare care să poată favoriza detectarea și diferențierea virusului SARS-CoV-2 de cel gripal” – Comunicat CDC, din 21 iulie 2021.
Prin acest comunicat al CDC, administrația SUA admitea practic că testele RT-PCR conduc la rezultate fals pozitive, cel puțin atunci când nu fac diferențierea dintre virusul SARS-CoV-2 și cel gripal.
CDC: Testele RT-PCR dau multe rezultate fals pozitive
Mai recent, explicând decizia administrației SUA de a reduce perioada de carantină pentru persoanele infectate de la 10 la 5 zile, directorul CDC, Dr. Rochelle Wallensky susține că, de fapt, testele RT-PCR dau erori foarte mari, putând genera rezultate fals pozitive până la 12 săptămâni după vindecarea persoanei infectate.
„Cu toate datele științifice, mergem mai departe cu recomandarea de izolare timp de cinci zile, urmată de cinci zile cu purtarea măștii de protecție. Dacă vă întrebați de ce nu am inclus un test aici, pur și simplu pentru că știm că testele PCR pot da rezultate pozitive până la 12 săptămâni. Deci am avea oameni în izolare pentru foarte mult timp dacă ne-am baza pe testele PCR.”, a declarat directorul CDC.
Deși retragerea autorizării de urgență din SUA pentru testele RT-PCR pare să fie ignorată total de către presa mainstream, inclusiv cea din România, acest fapt are o importanță uriașă întrucât pune sub semnul întrebării toate deciziile luate de autoritățile sanitare din întreaga lume cu privire la gestionarea pandemiei.
Dacă testele RT-PCR care au reprezentat standardul mondial stabilit de Organizația Mondială a Sănătății pentru detectarea infecției cu SARS-CoV-2 dau atât de multe de rezultate fals pozitive, atunci înseamnă că nici amploarea pandemiei nu a fost atât de mare pe cât s-a comunicat zi de zi pe toate canalele media, nici restricțiile impuse brutal de autoritățile sanitare din multe state nu au fost justificate.
Mai mult decât atât, testele RT-PCR au fost considerate etalon pentru stabilirea preciziei altor tipuri de teste, ceea ce înseamnă că nici „calibrarea” acestora nu fost foarte exactă.
Cercetătorii au semnalat încă din 2020 erorile mari ale testelor RT-PCR
Toate aceste vulnerabilități majore ale metodei de stabilire a „cazurilor COVID” au fost semnalate de cercetători și de medici cu mult timp în urmă, însă aceștia au fost stigmatizați drept „conspiraționiști” care neagă amploarea și gravitatea pandemiei.
Potrivit mai multor studii publicate și validate academic încă din septembrie 2020 și din noiembrie 2020 se știa că prin creșterea numărului de cicluri de amplificare în realizarea testelor RT-PCR va crește și numărul de rezultate false pozitive.
Recomandarea cercetătorilor a fost ca pragul să fie la 25-30 de cicluri. Peste acest număr, spun cercetătorii, precizia testelor în detectarea infecției scade dramatic, generându-se din ce în ce mai multe rezultate fals pozitive. În general însă, laboratoarele din SUA și Europa procesează testele RT-PCR la peste 35 de cicluri, ajungând chiar la 40-50 de cicluri.
În principiu, metoda RT-PCR nu este un test de diagnostic, întrucât nu poate stabili dacă persoana cu rezultat pozitiv este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Testul RT-PCR doar identifică prezența unor fragmente de material genetic specific virusului. Astfel de fragmente persistă mult timp în organismul persoanelor care au fost infectate și care s-au însănătoșit. Dar pot fi prezente și la persoanele care nu s-au infectat niciodată cu SARS-CoV-2, dar fie au avut infecții anterioare cu alte coronavirusuri, fie au preluat fragmente de material genetic specific virusului de la persoanele infectate anterior cu SARS-C0V-2. Însă particulele indentificate prin testul RT-PCR nu indică dacă virusul este viabil sau nu, adică nu pot preciza dacă în organism este o infecție sau dacă particulele prezente provin de la un virus mort. Din acest motiv, multe persoane au suferit perioade lungi de izolare, fără să fi fost infectate, atunci când pentru ieșirea din carantină se impuneau două teste PCR negative consecutive la o distanță de 24 de ore. În final, fără a-și recunoaște greșeala, autoritățile au renunțat la dubla testare pentru încetarea carantinei. Dar au continuat să folosească această metodă de testare, deși erau conștiente că produce multe rezultate fals pozitive.
OMS: în absența simptomelor clinice, testele PCR pozitive trebuie refăcute
Chiar OMS a simțit nevoia să revină asupra Ghidului inițial privind detectarea virusului SARS-CoV-2 pentru a atrage atenția laboratoarelor asupra testelor fals pozitive. OMS cerea personalului medical care efectua testele să compare rezultatele cu starea clinică a pacientului, iar dacă nu există o corespondență să facă un nou test:
„Numărul de cicluri (Ct) necesar pentru a detecta virusul este invers proporțional cu încărcătura virală a pacientului. În cazul în care rezultatele testelor nu corespund cu starea clinică, o nouă probă trebuie luată și retestată folosind aceeași tehnologie NAT sau diferită” – Nota de informare OMS din 20 ianuarie 2021.
Altfel spus, dacă testul este pozitiv, dar persoana nu prezintă simptome clinice, atunci, conform standardului OMS, ar trebui să se facă un nou test.
În pofida acestor carențe majore recunoscute oficial de instituții importante din domeniul sănătății publice, precum OMS, CDC, FDA, România continuă să impună carantina unor persoane fără simptome, dar cu test RT-PCR pozitiv, fără posibilitatea de a se verifica rezultatul prin alte teste sau alte metode de testare, cum recomandă chiar OMS.
Termenul de „asimptomatic”, o invenția a pandemiei COVID
Însă, conform tuturor standardelor medicale, diagnosticarea unei boli nu se poate face doar pe baza unui test, în absența unui examen clinic pentru evaluarea simptomelor pacientului.
Însăși termenul de „asimptomatic” este o „găselniță” a acestei pandemii, care nu a mai existat anterior în întreaga istorie a medicinei. Persoana infectată este strict pacientul care prezintă simptome. Nu se poate vorbi de infecție fără simptome. Dacă din punct de vedere clinic au fost observate simptomele, atunci testele au doar rolul de a confirma tipul de agent patogen care le-a provocat. Însă testele nu pot stabili singure un diagnostic – ele sunt doar sunt instrumente care ajută medicul să confirme un diagnostic stabilit în urma unei evaluări clinice mai ample.
Exact din acest motiv OMS cerea personalului medical care efectuează testele COVID să compare rezultatele cu simptomele. Evident nimeni nu a respectat și nu respectă acest standard recomandat de OMS, punându-se diagnosticul COVID indiferent de simptome, ceea ce compromite toate datele oficiale care s-au raportat în această pandemie.