Disperarea incontestabilă cu care adversarii săi încearcă să-i deraieze candidatura pentru alegerile americane dezvăluie adevăratele lor intenții, de a-l distruge politic. Este considerat cea mai mare amenințare la adresa cultului lor liberal-globalist nu doar din cauza politicilor sale socio-culturale din SUA, ci și pentru că strategia sa prioritizează atingerea unei relaxări cu Rusia, pe care statul paralel american o consideră întruchiparea răului, fiind total împotriva sistemului lor de credințe.
Fostul președinte al SUA și principal candidat republican la președinție, Donald Trump, se confruntă cu 34 de acuzații de infracțiune legate de presupusa falsificare a înregistrărilor comerciale, care, de obicei, ar fi fost doar o grămadă de contravenții dacă procurorul nu ar exagera voit. În afara contextul politic intern al SUA există și o dimensiune internațională crucială pentru toate aceste acțiuni din justiția americană.
Se poate argumenta că această vânătoare de vrajitoare (cum spune Trump) și toate acțiunile anterioare începute împotriva lui se datorează politicii sale de a intermedia pacea cu Rusia printr-o serie de compromisuri reciproce. Această strategie a dezvăluit-o în campania din 2016 determinând-o pe adversara sa, Hillary Clinton, să inventeze teoria conspirației Rusia-gate, acuzăndu-l în mod fals drept „marioneta lui Putin”.
Ceea ce au avut în vedere Trump și echipa sa nu a fost trădare, ci pragmatism din perspectiva intereselor SUA, în sensul că există o logică rezonabilă pentru reducerea tensiunilor cu Rusia, dacă se dorește o contracarare eficientă a Chinei. Singura modalitate a SUA de a „învinge” China este numai ca aliată a Rusiei. În acest scop, el a vrut să oblige Kievul să pună în aplicare Acordurile de la Minsk, dar în cele din urmă a eșuat, personalități influente din birocrațiile militare, de informații și diplomatice ale SUA s-au opus acestui lucru.
Acești indivizi și omologii lor europeni sunt membri neoficiali ai cultului cunoscut sub numele de liberal-globalism – care predică modul lor de viață occidental, în special varianta radicală – ce trebuie impus restului lumii „pentru binele lor”. Din cauza combinației de motive ideologice și strategice, ei cred că SUA ar trebui să acorde prioritate distrugerii imediate a Rusiei, lasând China fără un posibil aliat puternic, de aceea s-au unit pentru a sabota planurile lui Trump.
Războiul proxy NATO-Rusia din Ucraina, care a început în februarie anul trecut, ar fi putut fi prevenit dacă Trump ar fi fost încă în funcție.
În ciuda a ceea ce i s-a întâmplat și se întâmplă, Trump și-a reafirmat recent abordarea pragmatică față de Rusia, proclamând că va negocia pacea, sugerând chiar că va recunoaște controlul Moscovei asupra fostului teritoriu ucrainean. În timp ce acuzațiile de infracțiune împotriva lui erau create în culise, nu există nicio îndoială că reafirmarea politicii sale le-a dat oponenților săi un impuls pentru a deraia eventuala sa realegere.
Platforma socio-economică internă si politica externă a fostului lider de la Casa Albă este, fără îndoială, împotriva intereselor elitei americane, care probabil nu l-ar fi discreditat atât de deschis, dacă el nu le-ar fi contestat atât de puternic. Ei nu se vor opri acum de la nimic și vor face orice pentru a-l împiedica pe Trump să recâștige președinția în timpul alegerilor de anul viitor. Miza nu a fost niciodată mai mare pentru cultul liberal-globalist, prin urmare, Trump trebuie oprit cu orice preț, ceea ce explică persecuția sa politică.