Se prăbușește și teoria că vaccinurile COVID reduc decesele (date oficiale!)

by | 8 Feb 2022 | Red Pill

Există deja mai multe date oficiale care arată o erodare a imunității persoanelor vaccinate COVID, nu doar în lupta cu virusul SARS-CoV-2, ci în general. Am tratat aceste aspecte aici, aici, aici sau aici.  După apariția tulpinilor Delta și Omicron s-a prăbușit cu totul afirmația inițială că vaccinurile te protejează de infecție. Statele cu cele mai mari rate de vaccinare au înregistrat recorduri absolute de infecții. Astăzi, doar cei care vor să fie ridicoli mai susțin că vaccinurile COVID ar avea un rol în împiedicare transmiterii virusului în comunitate. De altfel, nici măcar producătorii vaccinurilor nu au pretins vreodată că produsele lor vor avea vreun rol în oprirea transmiterii – studiile clinice ale Pfizer, pe baza cărora s-a obținut autorizarea de urgență, menționează explicit că nu s-a analizat în niciun fel dacă persoanele vaccinate transmit sau nu virusul (detalii). Nici nu aveau de ce să facă o astfel de analiză. Din moment ce e vorba de un virus respirator, e lesne de înțeles că până la pătrunderea în circuitul sangvin, unde în teorie ar fi anihilat de anticorpii produși de vaccin, virusul este prezent în nas sau faringe și continuă să fie transmis prin aerosoli de la persoana vaccinată către alte persoane.

Autoritatea sanitară din Anglia a prezentat deformat datele despre decesele persoanelor vaccinate

Singura teză rămasă în favoarea vaccinului e că dacă te vaccinezi riști mai puțin să ajungi la spital sau să mori din cauza COVID – un beneficiu extrem de costisitor, având în vedere diferența de preț dintre vaccinurile COVID și multe alte medicamente ieftine care pot fi utilizate pentru tratarea COVID cu cel puțin aceleași rate de reducere a spitalizărilor și deceselor (detalii).

Am analizat veridicitatea acestei teze, luând ca reper cele mai recente date din Anglia, întrucât aici există un grad mare de vaccinare inclusiv cu doza booster. Ultimul raport al UK Health Security Agency, cu titlul „Raport de monitorizare a vaccinului COVID-19 – Săptămâna 5” a fost publicat pe 3 februarie 2022 și cuprinde datele colectate de la începutul anului, până la finalul celei de-a 4-a săptămâni.

Primul lucru care surprinde când se analizează acest document e că atunci când vine vorba de spitalizările și decesele COVID raportate la 100.000 de persoane vaccinate, respectiv nevaccinate (care ar prezenta o imagine corectă indiferent de numărul celor vaccinați/nevaccinați), autoritatea sanitară din Marea Britanie nu include aici decât persoanele care s-au vaccinat cu cel puțin 3 doze, fără a-i lua în considerare pe cei vaccinați cu o doză sau două doze. Este omisă intenționat o populație de aproape 10 milioane de oameni! De ce e omisă această categorie?  E clar că acest lucru afectează statistica deceselor în favoarea vaccinurilor, întrucât sunt omise decesele celor vaccinați cu mai puțin de 3 doze!.

Adevărul despre eficiența vaccinului COVID în reducerea riscului de deces

În pofida acestei prezentări evident deformate în favoarea vaccinurilor COVID, există totuși date oficiale disponibile care ne permit să facem analiza corectă pe care o prezentăm mai jos.

Populația vaccinată, respectiv nevaccinată din Anglia, poate fi extrasă dintr-un alt raport săptămânal, al aceleiași autorități, UK Health Security Agency: „Weekly National Influenza and COVID-19 Report: week 5 report (up to week 4 data)”. La pagina 82 regăsim, pe categorii de vârstă, numărul persoanelor nevaccinate și vaccinate, detaliat cu numărul de doze administrate.

Pentru a evita o dezavantajare a grupului persoanelor vaccinate, am exclus din populația analizată categoria de vârstă sub 18 ani, unde gradul de vaccinare este mult mai scăzut având în vedere că nu s-a autorizat vaccinarea copiilor sub 5 ani.

Astfel, conform tabelului prezentat la pagina 82 rezultă următoarele:

  • Total populație 18+ = 50.163.095
  • Persoane vaccinate cu cel puțin o doză 18+ = 40.936.126
  • Persoane vaccinate cu cel puțin 2 doze 18+ = 39.237.634
  • Persoane vaccinate cu cel puțin 3 doze 18+ = 30.992.582

De aici putem stabili populația corespunzătoare fiecărei categorii:

  • Nevaccinați 18+ = 9.226.969
  • Vaccinați cu 1 doză 18+ = 1.698.492
  • Vaccinați cu 2 doze 18+ = 8.245.052
  • Vaccinați cu 3 doze 18+ = 30.992.582
  • Total vaccinați 18+ = 40.936.126

Acest lucru ne permite acum să analizăm ponderea cazurilor și deceselor în fiecare categorie, ceea ce ne va oferi o imagine corectă asupra eficienței vaccinului, indiferent de numărul persoanelor vaccinate sau nevaccinate. Se compara proporțiile deceselor/cazurilor din fiecare grup, nu valorile nominale care depinde de rata de vaccinare din populație. Întorcându-ne la raportul de monitorizare a vaccinului COVID din săptămâna a 5-a, regăsim numărul de infecții și de decese COVID care au fost consemnate în prima lună a acestui an (după pag. 43). Avem următoarea situație.

Neavând o situație clară despre coloana persoanelor neasociate categoriei vacinaților sau nevaccinaților și luând în considerare probabilitatea că cea mai mare parte dintre acești indivizi să fie nevaccinați (întrucât în cazul persoanelor vaccinate există o statistică mai riguroasă), am adăugat cazurile de infecții și decesele persoanelor neasociate la categoria nevaccinaților, chiar dacă acest lucru constituie un ușor dezavantaj statistic pentru această categorie. Rezultă următoarea situație.

Acum avem posibilitatea de a raporta numărul de cazuri și decese la populația fiecărui grup, în funcție de statusul de vaccinare și  rezultă următoarea situație:

După cum putem observa datele privind infecțiile și decesele la nevaccinați, respectiv vaccinați sunt foarte apropiate sau chiar identice, în cazul deceselor. Nu există practic nicio diferență semnificativă din punct de vedere statistic între cele două grupuri. Dacă însă am lua în considerare doar vaccinații cu două doze, atunci eficiența vaccinului este negativă, întrucât riscul de infecție și de deces este semnificativ mai mare decât în cazul nevaccinaților. De aici probabil și insistența autorităților pentru impunerea dozei booster, care, pe termen scurt, redresează eficiența vaccinurilor.

Dar datele sunt cele din tabelul de mai sus…. De aici fiecare poate să tragă singur concluzia cu privire la eficiența vaccinurilor împotriva infectării și a riscului de deces din cauza virusului SARS-CoV-2.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading