O scurgere de informații arată cum administrația Biden încearcă să implementeze un program care să îi permită să intervină la rețelele de socializare pentru a cenzura fără inconveniente motivând că suprimă informații greșite sau false.
Documentele scurse de The Intercept arată că Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al lui Biden lucrează cu companiile de social media și sectorul financiar pentru a cenzura știrile negative care dăunează politicii considerate corectă de către administrația democrată.
Raportul-bombă a venit de la procurorul general din Missouri, Eric Schmitt, care a intentat un proces împotriva guvernului federal pentru cenzurarea știrilor în timpul alegerilor intermediare din 8 noiembrie.
Potrivit documentelor scurse, care includ mesaje text și e-mailuri între oficiali de rang înalt al administrației Biden, agenția CISA (Agenția de Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii) aparținând de DHS, a fost reformată de administrația democrată în august anul trecut pentru a face presiuni asupra companiilor să cenzureze mesajele oamenilor, conturile de utilizator, chiar și conturile bancare.
Twitter, Facebook, Google și chiar JP Morgan au ținut întâlniri săptămânale cu oficialii CISA pentru a prezenta diverse publicații sau persoane și a discuta despre cenzurarea lor.
Potrivit documentelor, DHS și-a uitat rolul de a monitoriza teroriști, trecând acum la cenzurarea a milioane de postări legate de originile pandemiei COVID-19, eficacitatea vaccinurilor COVID-19, „justiția rasială”, retragerea SUA din Afganistan și natura sprijinului SUA pentru Ucraina, să urmărească forumuri și discuții, să moniterizeze părinții recalcitranți care se organizau pentru a se opune propagandei progresiste în școli.
O altă știre suprimată până astăzi la cererea administrației Biden este conținutul laptopului fiului său, Hunter Biden, unde au fost găsite fotografii, videoclipuri și e-mailuri care arată diverse infracțiuni, de la trafic de influență până la achiziții ilegale de droguri.
Informațiile publicate puțin înainte de alegerile prezidențiale din 2020 referitoare la laptopul lui Hunter Biden au fost cenzurate de social media la cererea FBI, după cum a recunoscut chiar Mark Zuckerberb, CEO Facebook la emisiunea lui Joe Rogan. Informațiile au fost reale,fapt renoscut ulterior și de media aservită democraților, însă 2 ani mai târiu, când nu mai conta. Acum FBI pregătește acuzații împotriva lui Biden Jr pentru multe acte de corupție, trafic de influență.
Deoarece clasificarea „dezinformarii” nu este definită clar în termenii de referință ai CISA, orice idei sau opinii care contrazic narațiunea oficială a administrației Biden pot fi considerate conținut inacceptabil.
Facebook a creat o pagină pentru guvern unde solicita ștergerea postărilor sau conturilor
Influența guvernului federal asupra deciziilor companiilor de social media a mers atât de departe încât Facebook și-a extins site-ul web pentru a permite agenților CISA acces direct pentru a solicita ștergerea conținutului fără a fi nevoie să participe la întâlniri săptămânale anterioare.
O prezentare oferită DHS a explicat că o subpagină a Sistemului de solicitare de conținut, numită Sistemul de raportare guvernamentală, a fost creată pentru a permite agenților federali să se conecteze cu propriile acreditări și să solicite eliminarea automat.
Pagina facebook.com/xtakedowns este încă online în ciuda acestor informații, probabil pentru că, cu o săptămână înainte de alegeri, este în joc viitorul administrației lui Biden, iar acesta nu vrea să riște să nu modereze conținutul postat pe social media.
Administrația Biden a încercat să facă publice o parte din această infrastructură în aprilie 2022, odată cu anunțul înființării Consiliului de guvernare a dezinformarii.
Atribuțiile exacte ale consiliului nu au fost niciodată clarificate și nici cum își va servi scopul de a defini și combate știrile false, dar a generat atât de multe opinii negative încât a trebuit să fie desființat în câteva zile.
Astăzi știm că desființarea Consiliului de cezură a fost atât de ușoară pentru că agenția CISA își făcea deja toate sarcinile pe care trebuia să le facă, în secret și cu sprijinul mai multor companii.
Documentele păstrate includ procesele verbale ale întâlnirilor dintre agenți federali și companii din rețelele sociale și sectorul financiar.
De exemplu, oficialul FBI, Laura Dehmlow, a avertizat într-o întâlnire din martie cu directorii Twitter și JP Morgan că amenințarea cu informații „subversive” pe rețelele sociale ar putea crește nemulțumirea cetățenilor față de guvern.
„Avem nevoie de o infrastructură media responsabilă”, a subliniat Dehmlow la întâlnire.
Există, de asemenea, mesaje text din februarie trimise de directorul Microsoft Matt Masterson unui director DHS, care exprimă frustrarea că alte companii sunt reticente în a accepta intervenția guvernamentală.
„Platformele trebuie să fie în relații bune cu guvernul. Este incitant cât de reticenți rămân”, spune el.
Originile agenției utilizate pentru cenzura rețelelor sociale
Pe 16 noiembrie 2018, Trump a semnat un proiect de lege adoptat de Congres care a creat oficial o Agenție federală de securitate cibernetică și infrastructură (CISA) în cadrul Departamentului de Securitate Internă (DHS), decizie pe care o regretă cu siguranță, având în vedere ce monstru a creat.
Proiectul de lege a fost întocmit și adoptat ca răspuns la o serie de atacuri de piraterie informatice asupra unor companii americane precum SolarWinds și Equifax de către China. Textul proiectului de lege prevede că scopul acestei agenții este de a proteja infrastructura cibernetică critică a țării.
Cu toate acestea, în august 2021, Biden a emis un ordin executiv prin care îi acordă agenției noi puteri și obiective, cum ar fi protejarea SUA de „dezinformarea” pe rețelele de socializare și ajutarea FBI să combată radicalizarea online.
CISA și-a apărat activitatea înfloritoare de monitorizare a rețelelor sociale, afirmând că „odată ce CISA a notificat dezinformarea unei platforme de socializare, platforma de socializare ar putea decide în mod independent dacă elimină sau modifica postarea”. Dar, așa cum arată documentele dezvăluite de procesul din Missouri, scopul CISA este de a face platformele mai receptive la sugestiile lor și de a se conforma voluntar.
Adevărul este că platformele sociale sunt chiar ele dornice să cenzureze singure mesajele cu nu se aliniază idealurilor lor progresiste. Acesta este și motivul pentru care Elon Musk și-a riscat o mare parte din avere și imaginea publică pentru a cumpăra Twitter și a-l aduce pe făgaș normal.