Clotilde Armand a pornit la Sectorul 1 un război nebunesc cu firma de salubritate pentru că vrea să o înlocuiască cu una din ograda proprie motivănd că locuitorii plătesc foarte mult pentru aceste servicii. Sectorul s-a umplut între timp de gunoaie în fața locuințelor, pe străzi, în curtea spiatalelor iar șobolanii au devenit stăpânii străzilor
Compania Romprest a refuzat de mai multe ori să ridice gunoiul de la populație dar si cel stradal motivând ca Primaria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand nu a plătit facturi aferente serviciilor prestate și cuprinse în contractul aflat în derulare. Armand justifică războiul cu gunoieriii motivând că vrea să salveze banii cetățenilor, distrugându-le de fapt sănătatea.
Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a publicat 13 facturi emise în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în valoare de 23,7 de milioane de lei despre care spune că au fost achitate către firma de salubrizare.
Dar ce nu spune aceasta este că aceste facturi reprezintă doar o parte din facturile neachitate, 13 din 34 emise. Normal că toată presa a luat de bun acest FAKE NEWS dar nu și replica Romprest.
Răspunsul Romprest
Ca răspuns la FAKE NEWS-ul făcut de Armand, Romprest a publicat pe site-ul companiei, facturile neachitate, în numar total de 21 de facturi emise în perioada iulie 2020 – martie 2021, pentru servicii prestate si confirmate pentru operatiunile de Salubrizare stradală, precum și facturile pentru activitatea de deszăpezire, în valoare totală de 116.502.001,77 lei. Cele mai vechi facturi aferente prestatiilor din anul 2020 înregistrează întarzieri la plata de peste 200 de zile, ceea ce inseamna penalitati de intarziere pentru soldul datorat de peste 12 milioane de lei.
COMPANIA ROMPREST SERVICE SA pune la dispozitia cetatenilor facturile neachitate, in numar total de 21 de facturi emise in perioada iulie 2020 – martie 2021, pentru servicii prestate si confirmate pentru operatiunile de Salubrizare stradala – curatenie cai publice, inclusiv valori reprezentand prestatia operatorilor de sortare-tratare-eliminare prin depozitare (colorate cu galben in centralizatoare) pentru deseurile din depozite necontrolate (colorate cu verde, respectiv valoarea serviciilor de colectare si transport al acestor deseuri din depozite necontrolate, cantitati de “gunoi” care au fost confirmate prin predare la statii/depozit, precum si facturile pentru activitatea de deszapezire, in valoare totala de 116.502.001,77 lei. Cele mai vechi facturi aferente prestatiilor din anul 2020 inregistreaza intarzieri la plata de peste 200 de zile, ceea ce inseamna penalitati de intarziere pentru soldul datorat de peste 12 milioane de lei.
Pentru o corecta informare privind obligatiile contractuale aflate in vigoare, precum si pentru a prezenta opiniei publice, in mod corect si complet, obiectul contractului de delegare a gestiunii serviciilor de salubritate pe raza teritoriala a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, redam in facsimil extras din contract privind obligatiile Autoritatii contractuale.
O parte dintre facturile neachitate:
Cât plătesc locuitorii sectoarelor Bucureștiului pentru salubritate
Un locuitor al Sectorului 1 plătește 2,40 de lei pe lună pentru ridicarea gunoiului. Este cel mai mic tarif de salubrizare din Capitală, în comparație cu Sectorul 4 unde o persoană plătește 10,4 lei pe lună. Primăria Sectorului 1 are un buget de salubrizare de 120.000.000 de lei.
Sectorul 2 are un buget de salubrizare de 154.000 de lei, și un tarif de salubrizare pe locuitor de 12 lei.
Sectorul 3 are un buget de salubrizare de 142.279.300 de lei, iar locuitorii plătesc 5.99 lei lunar pentru ridicarea gunoiului.
Sectorul 4 are un buget de salubrizare de 103.688.020 de lei și un tarif de salubrizare per locuitor de 10,4 lei.
La Sectorul 5 bugetul de salubrizare se încadrează între 36 și 60 de milioane de lei, iar locuitorii săi plătesc un tarif de 8,94 lei.
Sectorul 6 plătește pentru salubrizare 102 milioane de lei și are o taxă de salubrizare per locuitor de 7,11 lei.
Armand insistă foarte tare la Prefectura București să fie declarată starea de alertă pentru a-și aduce firma de salubrizare agreată, neținând cont că există niște contracte semnate și o activitate în desfășurare pentru care nu a efectuat plăți de peste 1 an și mai ales, ținând locuitorii într-o mare de gunoaie. Cum ar putea fi acest lucru legal? Suntem cumva într-o dictatură? Cumva Primarul e Dictator care face cum îl taie capul făra să țină cont de cetățeni și de legi? Clotilde Armand pare mai degrabă venită din timpurile lui Napoleon decât din cele ale lui Macron.
„Am primit parţial de la Agenţia de Mediu un răspuns că dumnealor au monitorizat eventuale depăşiri ale indicatorilor, concentraţii de gaze sau PM10, PM 2, nu au descoperit depăşiri ale acestora. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului, a amendat prestatorul cu 4.000 de lei şi a dispus ca acesta să-şi reia activitatea pentru spitale în 12 ore, ceea ce s-a întâmplat şi către populaţie în 48 de ore şi la fel lucrul acesta am văzut că se întâmplă. Avem şi aşteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne răspundă care sunt lucrurile pe care dumnealor le-au identificat (…) Garda de Mediu urmează să prezinte raportul mâine, sunt în control la Romprest şi la Primăria Sectorului 1 şi aceştia vor avea nişte concluzii în urma controlului”, a declarat Alin Stoica, într-o declaraţie de presă.