Sondaj: Câți dintre refugiații ucraineni din Germania au de gând să se întoarcă acasă

by | 21 Dec 2022 | Extern

Se pare că ucrainenii conduc SUV-uri scumpe și folosesc bancnote de 100 de euro stârnind indignare în Germania. Dar câți dintre ei au de gând să se întoarcă acasă?

De la începutul războiului din Ucraina, aproximativ 1 milion de ucraineni au fugit în Germania. Potrivit unui sondaj, majoritatea se simt bine-veniți în țară, ceea ce înseamnă că mulți nu au planuri să se întoarcă mai mulți ani de zile și o proporție semnificativă nu vrea să se întoarcă niciodată în Ucraina.

Sondajul a intervievat peste 11.000 de persoane care fugiseră din Ucraina pentru Germania și s-au stabilit în țară după izbucnirea războiului ruso-ucrainean. Aproximativ o treime dintre cei chestionați ar dori să se mute acasă.

Cu toate acestea, mai mult de un sfert dintre respondenți, 26 la sută, au spus că și-ar dori să trăiască în Germania pentru totdeauna și că nu vor să se întoarcă în Ucraina nici după ce războiul s-a terminat.

Unsprezece la sută dintre respondenți au spus că ar dori cu siguranță să rămână în Germania câțiva ani și apoi să decidă dacă se întorc. În plus, alți 17% dintre refugiații cu vârstă de muncă aveau un loc de muncă la momentul sondajului și nu intenționau să se întoarcă în Ucraina. Studiul a constatat că majoritatea dintre aceștia lucrau în locuri de muncă care necesită o diplomă universitară sau o calificare profesională.

În timp ce germanii au avut mai puține probleme de integrare cu ucrainenii, adăugarea a un milion de oameni a pus o presiune asupra sistemelor de locuințe, educație și beneficii sociale ale Germaniei. Faptul că atât de mulți ucraineni doresc să rămână definitiv în țară ar putea prezenta provocări, mai ales în condițiile în care majoritatea germanilor își exprimă „mari îngrijorări” că prea mulți migranți sosesc în țară.

„Această rată este considerată relativ ridicată, chiar și în comparație cu experiența anterioară cu alte grupuri de refugiați”, a spus Herbert Brücker de la Institutul de Cercetare a Ocupării Forței de Muncă.

Cu toate acestea, modul în care mulți refugiați ucraineni se comportă în Germania nu este întotdeauna privit în mod favorabil. Alimentele nevândute sau donate de supermarketuri, brutării și producătorii de alimente sunt colectate de organizații non-profit și distribuite celor nevoiași pentru o mică taxă. Marco Modrow, șeful unei organizații, spune că și refugiații din Ucraina sunt bineveniți la banca de alimente, dar mulți ucraineni se plâng de ceea ce consideră că este un serviciu slab.

S-au supărat, de exemplu, pentru că personalul organizației a făcut pachetele în loc să-i lase să aleagă, dar au fost și unii care s-au plâns pentru că au primit o bucată de fruct cu o mică lovitură pe ea iar alții s-au supărat din cauza termenului de valabilitate. pe alimentele primite a fost în decurs de una sau două săptămâni.

Un refugiat a aruncat chiar și o salată într-unul dintre angajați pentru că era puțin ofilit.

„Aici, suntem atacați aproape în fiecare zi pentru că cuiva nu îi place ceva”, a spus Modrow, menționând, de asemenea, că refugiații ucraineni trebuie să accepte anumite compromisuri cu privire la condiții. Au fost și oameni care au cerut creveți și caviar.

Modrow a mai spus că mulți dintre refugiații ucraineni ajung la banca de alimente în mașini scumpe, cum ar fi SUV-uri, ceea ce a provocat multă indignare și confuzie printre alte persoane aflate în nevoie. El a adăugat că oamenii sunt surprinși și de faptul că unii ucraineni „în nevoie” plătesc pentru un pachet alimentar de 2 EUR cu o bancnotă de 100 EUR.

Etichete: migrație | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading