Dacă vrei să mergi la război și să câștigi ai nevoie de o armată bine pregătită, bine echipată și mai ales de cei mai buni generali. Acest lucru este valabil și pentru războiul economic. Un bun exemplu de general slab este Ursula von der Leyen care nu are nicio idee despre armată sau economie. Stând in turnul ei de fildeș de la Bruxelles nu are cum să înteleagă căt de greu încep europenii să o ducă. În timp ce mass-media este plină numai de succese ucrainene, războiul economic este rareori abordat direct. Și aici se ascunde realitatea amară. Fiecare sancțiune aplicată Rusiei are efect de bumerang, rănind cumplit în principal economia Europei dar și a Statelor Unite. Armata de politicieni occidentali se mișcă într-un mod confuz, fără scop, producând pierderi devastatoare economiei UE.
Prețuri complet inaccesibile la energie și combustibil
În timp ce politicienii strigă „mai multe sancțiuni”, „mai multe arme”, „mai mult război”, oamenii plătesc factura, așa-numiții „oameni de jos”, care deja se luptau cu efectele economice lăsate în urma de carantină. Pentru nici un motiv cetățenii UE nu trebuie să plătească un preț dublat sau triplat la energie și combustibil. Creșterile de preț de pe piața alimentară urmează același model.
Populația este condusă către o dependență totală
Aceste costuri suplimentare sunt inaccesibile pentru aproape orice familie iar aici nu mai vorbesc de pensionarii singuri. Parcă se dorește falimentul privat al polpulației ca apoi să fie complet dependentă de stat. Oricine va trăi doar din ajutor de stat nu va avea 2 alternative de raspuns la întrebarea: „Vrei să te vaccinezi sau renunți la ajutoarele sociale?”.
Rusia exporta lejer către restului lumii
Aflăm că marile firme de petrol și gaze sunt de așteptat să obțină profituri de miliarde. Nu, nu doar în cazul companiilor rusești de energie ci și a celor europene care își umplu buzunarele ca adevărați profitatori de război chiar dacă în foarte multe țări sunt cu capital majoritar de stat. Rusia stă bine la vânzarea de energie și minerale, marea majoritate a comunității mondiale nu este deosebit de înfricoșată de sancțiunile impuse de SUA.
De fapt, războiul economic, care este desfășurat în principal de țările NATO, nu izolează Rusia – mai degrabă, națiunile care impun sancțiunile se autoizolează și asta în mod foarte agresiv și temeinic. Chiar și SUA, care de obicei trage doar sforile în fundal, se află sub o presiune economică masivă. Se vorbește deja de „bidenflație”, joc de cuvinte alcătuit din numele șefului de statut american și inflația în continuă creștere.
Venituri de peste 6 miliarde de dolari
Conform calculelor actuale, venitul suplimentar al Rusiei este de 6,35 miliarde de dolari. Întregul buget de stat rus se așteaptă la venituri suplimentare de aproape 10 miliarde de euro doar în mai și iunie, exporturile rusești de petrol au crescut chiar de când au început sancțiunile. Vorba proverbului: „Când o ușă se închide, altele se deschid.” Acest lucru este adevărat și în cazul de față dar la o scară mai mare. Doar în UE politicienii sunt prea aroganți pentru a se uita pur și simplu la hartă și a realiza că nu sunt nici centrul lumii, nici majoritatea, indiferent cât de mult bani băgă în mass-media pentru a răspândi acest basm.