Grupul de hackeri Anonymous a spart duminică serviciile de streaming rusești, Wink și Ivi, precum și canalele TV în direct Russia 24, Channel One și Moscow 24 pentru a difuza imagini ale războiului cu Ucraina.
Anonymous a vizat în mod activ Rusia în spațiul cibernetic de când a început atacul inițial asupra Ucrainei pe 24 februarie.
Anonymous a postat, de asemenea, fotografii pe Twitter în care arată că au afișat pe posturile tv rusești un mesaj care afirmă că „rușii obișnuiți sunt împotriva războiului” și le-a cerut rușilor să se opună atacului rus asupra Ucrainei.
„Grupul de hackeri Anonymous a piratat astăzi serviciile rusești de streaming Wink și Ivi (cum ar fi Netflix) și canalele TV în direct (difuzare – n.red.)” Rusia 24 “,” Channel One “,” Moscova 24 “pentru a difuza imagini ale războiului cu Al Ucrainei”, au anunțat aceștia pe Twitter.
JUST IN: The hacking collective #Anonymous today hacked into the Russian streaming services Wink and Ivi (like Netflix) and live TV channels Russia 24, Channel One, Moscow 24 to broadcast war footage from #Ukraine. #TangoDown #OpRussia pic.twitter.com/2V8opv7Dg9
— Anonymous TV ?? (@YourAnonTV) March 6, 2022
„Toate canalele de televiziune de stat ruse sunt sparte”.
MORE: All Russian-state TV channels have been hacked. pic.twitter.com/fCZaYpQjYP
— Anonymous TV ?? (@YourAnonTV) March 6, 2022
„Suntem cetățeni obișnuiți ai Rusiei. Ne opunem războiului de pe teritoriul Ucrainei. Acest război a fost purtat de regimul criminal, autoritar al lui Putin, în numele cetățenilor ruși obișnuiți. Rușii, se opun genocidului din Ucraina. Rusia și rușii împotriva războiului!”, se arată în comunicat.
Anonymous este un grup internațional de hackeri și experți cibernetici care, din motive politice, luptă în spațiul cibernetic cu guvernele, structurile politice și elitele.
După ce a început războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, Anonymous a declarat război cibernetic împotriva oficialilor guvernamentali, politicienilor și propagandiștilor guvernamentali ruși.
Hackerii au spart site-ul web al Ministerului rus al Apărării și au diseminat date personale ale angajaților agenției de ocupație.
Pe 26 februarie, hackerii au spart site-urile web ale Kremlinului, Roskomnadzor, Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe și a mai multor agenții de presă de stat și au distribuit muzică ucraineană la televiziunea de stat. Hackerii au spart și site-ul web al guvernului cecen, care sprijină războiul lui Putin și al Rusiei împotriva Ucrainei.
Pe 5 martie, autoritățile ruse au amenințat Apple cu amenzi mari pentru că a etichetat Ministerul rus al Apărării drept „Ministerul Fascismului al Federației Ruse” pe hărțile utilizatorilor săi. La 1 martie, Apple a încetat să- și vândă produsele în Rusia și a oprit sistemul de plată Apple Pay pentru utilizatorii ruși.