Britanicii care postează „informații false” despre vaccinuri ar putea fi închiși pentru doi ani

by | 12 Nov 2021 | Extern

Legislația privind siguranța online, descrisă drept „legislația emblematică pentru combaterea abuzului și a urii pe internet” s-a confruntat cu critici acerbe din partea grupurilor de libertăți civile pentru extinderea sa.

Legea va crea o infracțiune de „comunicare cu bună știință falsă” care, potrivit Times, „îi va incrimina pe cei care trimit sau postează un mesaj despre care știu că este fals cu intenția de a provoca „răni emoționale, psihologice sau fizice audienței probabile”. ”. Surse guvernamentale au dat exemplul antivaxerilor care răspândesc informații false despre care știu că sunt neadevărate.”

Având în vedere că autoritățile au considerat „false” tot felul de informații despre pandemie și vaccinuri, care ulterior s-au dovedit a fi adevărate, aceasta este o perspectivă înfricoșătoare.

De exemplu, afirmațiile că vaccinurile nu sunt pe deplin eficiente în oprirea răspândirii COVID-19 ar fi fost odată considerate „false”, dar această poziție este acum un fapt dovedit.

Proiectul de lege ar schimba, de asemenea, standardul actual mai strict de conținut „indecent” sau „foarte ofensator” la definiția mult mai largă de „efect dăunător” atunci când se decide dacă o postare sau un mesaj este criminal.

„Noile infracțiuni vor include așa-numitul „pile-on” (un fel de comportament de turmă) în care un număr mare de persoane se alătură altora pentru a trimite mesaje de hărțuire unei victime pe rețelele sociale”, raportează Times.

Aceste acuzații vor fi aplicate cu siguranță selectiv împotriva persoanelor care critică acele „minorități oprimate”, în ciuda faptului că astfel de grupuri au sprijinul deplin al statului și al oricărei instituții culturale (oamenii alfabetului). Poate ați sesizat că azi orice critică adusă unei persoane din grupuri minoritate este considerată rasistă, homofobă, islamofobă etc.

Aceată lege vine pe fondul unei propagandei necruțătoare care privește fotbaliști de culoare abuzați online (înjurăturile primite de sportivi pe Instagram, Facebook, Twitter), în ciuda faptului că majoritatea abuzurilor provin din străinătate, în principal din țările arabe sau africane.

Acest fenomen de ură s-a amplificat în ultimii ani dar nimeni nu dorește să facă legătura cu pariurile sportive care declanșează episoade de furie și disperare în pariorii care pierd și care apoi caută răzbunarea online.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading