Primele trei clasate ale concursului Next Top Model din Germania din acest an sunt departe de a fi doar frumoase, criticii indicând că decizia cu privire la ocupantele primelor trei locuri are puțin de-a face cu frumusețea și totul cu programarea ideologică.
Într-un tweet, care are aproape 1 milion de vizualizări, istoricul și profesorul belgian David Engels postează o imagine cu cele trei câștigătoare, toate de culoare cu comentariul: „Fără glumă: există cel puțin un lucru pe care trebuie să-l acordați woke-ului. Elitele germane sunt coerente și extrem de seriose în ceea ce privește dorința lor de a-și remodela total țara.”
No joke: Germany's Next Topmodel 2023.
There is at least one thing you have to concede to the woke German elites: they are coherent and deadly serious about their wish to totally reshape their country. Shakespeare would say: "Though this be madness, yet there is method in't." pic.twitter.com/YtGC6dAeYt— David Engels (@DavidEngels12) June 16, 2023
Într-o țară cu o populație de culoare atât de mică, comentatorii speculează că acesta decizie a fost luată pentru a susține virtuțile woke-ului și chiar de a promova acceptarea imigrației în masă în societatea germană, împotriva căreia germanii se împotrivesc din ce în ce mai mult, după cum arată sondajele.
Nu este prima dată când Next Top Model promovează subiecte controversate. Editorialista germană Anabel Schunke a postat pe Twitter despre câștigătorul anului 2021, care a fost de fapt un bărbat biologic care și-a schimbat sexul.
„Oricine se plânge de primul până la locul trei în Next Top Model din Germania [de anul acesta] probabil că a uitat deja că frumoasa Soulin (Omar) a pierdut în fața unui barbat biologic în 2021”, a scris Schunke.
„Cred că este fantastic că Vivien a fost primul model plinuț care a devenit următorul model de top al Germaniei”, a spus Kerstin Schneider, redactorul șef al revistei ediției germane a Harper’s Bazaar.
Cu toate acestea, tendința de a promova diversitatea deseori cu excluderea oamenilor albi a fost observată într-o serie de zone culturale și politice din Germania. De exemplu, banii contribuabililor germani sunt adesea legați de inițiative privind diversitatea, inclusiv de finanțare pentru filme și proiecte culturale. O inițiativă finanțată de statul german publicată pe site-ul MOIN Film Fund afirmă: „Solicitanții sunt obligați să răspundă la un chestionar privind diversitatea proiectului lor”. De exemplu, solicitanții trebuie să răspundă dacă există „oameni de culoare” în echipă. MOIN a susținut, că lista de verificare nu afectează „libertatea artistică sau problemele legate de dreptul muncii”.
În timp ce Germania a fost una dintre cele mai primitoare țări la imigrația în masă din lume, mulți dintre noii veniți nu împărtășesc sentimente atât de calde față de populația germană. La începutul acestui an autorul și comentatorul germano-iranian Behzad Karim Khani a scris despre germanii care au criticat haosul creat de migranți în noaptea de Revelion.
„Cred că suntem într-un punct în care ar trebui să vedem sincer situația. Să începem cu afirmația simplă că noi – migranții, străinii, oamenii… numiți-ne cum doriți – nu vom pleca atât de ușor. Iar voi, dragi germani, din punct de vedere demografic, veți pleca cu siguranță. Sunteți pe cale de dispariție, țara voastră are nevoie de aproximativ 400.000 de muncitori noi (în fiecare an) în următorii 15 ani, adică aproximativ un milion de imigranți pe an. Probabil că noi, migranții, vom moșteni acest pământ.”
Într-un alt caz de la începutul acestui an, în care preocupările ideologice au jucat un rol important, ministru justiției din landul Turingiei a fost îndepărtat din funcția sa deoarece era alb și bărbat fiind înlocuit cu o femeie de culoare. Partidul Verzilor și-a demis propriul ministru al justiției, Dirk Adams, el nefiind găsit vinovat de nicio faptă greșită, ci a fost pur și simplu un bărbat cu culoarea greșită a pielii, după cum recunoaștea chiar Partidul Verzilor.
Adams a luptat din greu pentru a-și păstra locul, dar a fost înlocuit de afro-germană Doreen Denstädt. Demiterea a avut loc după ce partidul Verzilor a cerut direct înlocuirea lui cu Denstädt, care nu are studii în drept sau experiență politică.
Partidul Verzilor a sărbătorit demiterea propriului ministru pe motive de gen și rasă, printr-o declarație care a indicat că noul ministru demonstrează „importanța pe care subiectele de integrare și migrație au pentru noi, Verzii”.
Într-un alt exemplu, o universitate germană de top a postat un loc de muncă, afirmând că albii nu ar trebui să aplice pentru a face loc oamenilor de culoare.