Fiecare persoană trebuie să aibă o limită de dioxid de carbon, orice depășire să fie taxată drastic

by | 18 Jan 2023 | Social

O limită individuală de dioxid de carbon ar trebui să fie aplicată fiecărei persoane pentru a stabili o „balustradă planetară” în efortul de a combate schimbările climatice presupus provocate de om, a susținut un important om de știință german.

Hans Joachim Schellnhuber de la Institutul Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic (PIK)din Germania a spus săptămâna aceasta că fiecare persoană ar trebui să aibă o limită de trei tone de emisii de CO2 pe an, iar cei care depășesc limita lor ar trebui să fie forțați să plătească pentru plăcere.

În comentariile sale transmise de Taagesschau, Schellnhuber a spus că există două probleme concurente privind drepturile de proprietate, și anume dreptul de a-și cheltui banii pe activități cu emisii mari și drepturile restului populației de a „a avea un mediu în care merită să trăiești”.

Într-o schemă de tip credit de carbon, cei care emit peste limita de trei tone până la mijlocul secolului ar trebui să cumpere credite în mod privat de la cei care sunt sub limită, a sugerat el:

„Fiecare persoană primește trei tone de CO2 pe an, dar dacă ai nevoie de mai mult, trebuie doar să-l cumperi.”

În prezent, potrivit publicației de știri, germanii (concetățenii lui Schellnhuber) consumă cu mult peste limita propusă de Schellnhuber, adică circa zece tone de emisii de CO2 anual. Citând laboratorul de inegalități mondiale din Paris, există câțiva milionari în țară care produc peste 100 de tone de CO2 pe an, iar câteva mii de elite din întreaga lume emit peste 2.000 de tone pe an.

Pe lângă faptul că nu a precizat cum se așteaptă ca oamenii să-și reducă drastic emisiile de carbon, omul de știință german nu a explicat cum exact acest lucru va fi urmărit și monitorizat și nici nu a precizat ce emisii de carbon are el și din ce activități.

Există deja o aplicație care urmărește ce amprentă de carbon avem

Cu toate acestea, la reuniunea Forumului Economic Mondial (WEF) de anul trecut de la Davos, președintele Grupului Alibaba, J. Michael Evans, a declarat că gigantul tehnologic chinez dezvoltă în prezent un „instrument de urmărire a amprentei de carbon individual” digital pentru a monitoriza emisiile populației.

„Dezvoltăm prin tehnologie capacitatea consumatorilor de a-și măsura propria amprentă de carbon, unde călătoresc, cum călătoresc, ce mănâncă, ce consumă pe platformă”, a explicat Evans.

În mod ironic, având în vedere că întâlnirea anuală la care vorbea adună cei mai mari poluatori ai lumii, Evans a continuat spunând că trackerul se va asigura că oamenii sunt „stimulați să facă ceea ce trebuie, chiar dacă ar fi li sa oferit ocazia de a face lucrul greșit.” Care oameni? Sigur nu ei.

Și ca o curiozitate, China comunistă, patria gigantului economic Alibaba, a poluat mai mult în 8 ani decât Marea Britanie de la începutul revoluției industriale (circa 1750).

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading