„Ungurii nu au vrut niciodată să schimbe dictatura comunismului cu oprimarea corectitudinii politice și a culturii woke care sunt răspândite în Europa de astăzi” a declarat ministrul maghiar al Justiției, Judit Varga, pentru American Conservative într-un interviu.
Ea a spus că Europa de după Războiul Rece și instituțiile sale se lupta cu consecințele Uniunii Sovietice și cu victoria asupra comunismului. Uniunea Europeană cade din criză în criză, dar nu învață niciodată din ele. În loc să funcționeze ca un organism integrat care promovează creșterea economică, care a fost scopul inițial al UE, urmărește din ce în ce mai mult obiective politice în conformitate cu ideologia de gen și linii pro-imigrație.
„Întotdeauna am vrut să venim acasă pentru că Europa este casa noastră. Acest lucru s-a întâmplat în sfârșit, dar familia s-a schimbat între timp: suntem sub presiune să ne aliniem, mai ales în ceea ce privește politica de gen și migrație”, a spus Varga despre întoarcerea Ungariei în Europa din comunism.
„Poporul maghiar a fost întotdeauna iubitor de libertate și și-a dorit să fie independent, dar nu a vrut niciodată să schimbe dictatura comunismului pentru oprimarea corectitudinii politice și cultura woke, răspândite astăzi în Europa.”
Potrivit lui Varga, instituțiile UE au fost capturate de ONG-uri, iar acest lucru este periculos din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte, aceste organizații nu sunt alese de nimeni și, pe de altă parte, sunt capabile să influențeze opinia publică prin studiile lor, advocacy și propagandă media.
Nu este de mirare că transparența menționată adesea la Bruxelles nu mai este la fel de importantă ci pse dorește impunerea unor idei și susținerea lor în bloc, fără excepții. Un soi de partidunic cu mai multe ideicontrolate de la centru (mai țineți minte FSN?).
Drept urmare, suveranitatea statelor este din ce în ce mai mult împinsă în plan secund, în timp ce ONG-urile își pot afirma cu ușurință interesele ideologice prin intermediul Parlamentului European.
„ONG-urile mai mari, precum Comitetul Helsinki sau Transparency International, au, toate, agende politice, dar acest lucru nu are nimic de-a face cu societatea civilă; ar trebui să formeze un partid, iar odată aleși vor avea dreptul de a determina opinia publică”, a spus ministrul justiției.
Bătălia dintre UE și ONG-uri împotriva statelor membre este o bătălie între două lumi diferite.
„Ei cred că opiniile liberale progresiste răspândite prin intermediul ONG-urilor vor face lumea un loc mai bun – noi nu credem asta”, a spus ea. „Credem că lumea va rămâne frumoasă dacă ne păstrăm comunitățile locale, tradițiile, bisericile, familiile noastre. Ne vom urma întotdeauna interesul național și, făcând acest lucru, vom supraviețui.”
Potrivit ministrului, în Europa Centrală cuvântul „națiune” are un sens foarte pozitiv, spre deosebire de Bruxelles, unde se depun toate eforturile pentru a-l distruge. Războiul din Ucraina este o modalitate prin care occidentalii pot reînvăța ce pozitive sunt patriotismul și naționalismul.
„Credem că o Uniune puternică are nevoie de state membre puternice, dar, din păcate, vedem eforturi de centralizare din ce în ce mai mari din partea instituțiilor”, a spus ea, adăugând că, prin urmare, UE urmează un model clar de atacare a guvernelor conservatoare cu idei similare din Italia, Polonia și Ungaria.