Dupa ce pe 1 Martie 2022 în timpul discursului privind Starea Natiunii Americane, Joe Biden a împrumutat o parte din retorica fostului presedinte american Donald Trump, un Make America Great Again camuflat, discurs ce încearcă să salveze pe ultima sută de metri partidul Democrat, slăbit teribil în urma inderdicțiilor și mandatelor din timpul pandemiei, vineri 04.03.2022 a anunțat modificări ale cerințelor pentru ca produsele achiziționate de guvernul federal să fie considerate „Made în America”. Daca pâna acum globalismul era cel mai important lucru pentru stânga americană iată că în fața unui dezastru de proportii în alegeri expresii ca “America pe primul loc” sau “Buget mai mare pentru poliție” sunt pe buzele oricarui democrat care mai spera să-și salveze locul in Congresul american.
Modificarea actului “Cumpără american” din 1978 va crește treptat procentul componentelor unui produs care trebuie să fie fabricate în Statele Unite pentru a primi denumirea „Made in America”. În conformitate cu regula actuală, 55% din componentele unui produs trebuiesc a fi de provenienta americana pentru a îndeplini cerința, modificarea va crește acest procent la 75% până în 2029.
Guvernul federal cheltuiește peste 600 de miliarde de dolari în fiecare an cumpărând bunuri și servicii, potrivit unui comunicat al Casei Albe.
Joe Biden a anunțat prețuri preferențiale, permițând guvernului să plătească mai mult pentru produsele fabricate în America, care sunt esențiale pentru securitatea sau sănătatea națională. Acestea ar putea include semiconductori, unele ingrediente farmaceutice și baterii avansate.
„Merită să ne asigurăm că avem o capacitate internă de a ne proteja de penurii și creșteri ale prețurilor în viitor”, a spus Biden.
În discursul de vineri, Biden a susținut că politicile sale, împreună cu investițiile din sectorul privat pentru a crește producția internă, vor asigura că viitorul economic al SUA.
„Ceea ce am văzut în ultimele luni este un motiv în plus pentru care trebuie să respingem opinia conform căreia automatizarea și globalizarea înseamnă că nu putem avea locuri de muncă bine plătite producând aici în America”, a spus Biden.
Anunțul a venit alături de un angajament din partea sucursalei americane a companiei germane de tehnologie Siemens de a investi 54 de milioane de dolari și de a crea 300 de locuri de muncă pentru producția internă de componente electrice folosite de stațiile de încărcare a vehiculelor electrice, centre de date și complexe industriale, de un angajament al companiei Intel de a construi o unitate de producție de semiconductori în valoare de 20 de miliarde de dolari langă Columbus, Ohio și de un anunț al companiei General Motors că va investi 7 miliarde de dolari în producția de vehicule electrice în diferite locații din Michigan.