Documentul FDA privind aprobarea vaccinului Moderna a fost scos de pe site-ul agenției

by | 4 Feb 2022 | Social

Un document al Food and Drug Administration (FDA) care explică de ce agenția a aprobat vaccinul Moderna COVID-19 a fost eliminat de pe site-ul agenției peste noapte.

“The Summary Basis for Regulatory Action” a oferit mai multe detalii despre modul în care autoritățile de reglementare au ajuns la decizia de aprobare, incluzând referințe catre o analiză nepublicată care a constatat că ratele de inflamație a inimii post-vaccinare au fost mai mari decât a constatat orice agenție din SUA înainte.

După ce The Epoch Times a revizuit documentul și a trimis întrebări despre acesta purtătorilor de cuvânt al FDA, documentul a dispărut de pe site-ul agenției.

„Suntem conștienți de problemă și sperăm să republicăm documentul cât mai curând posibil”, a declarat un purtător de cuvânt pentru The Epoch Times într-un e-mail.

Contactati telefon de catre The Epoch Times pentru mai multe detalii despre problemă, purtătorul de cuvânt a spus: „Am contactat oamenii site-ului. Chiar nu am alte informații să vă spun.”

Epoch Times a înaintat cereri pentru documentul în cauză și alte analize nepublicate la care se face referire în acesta, inclusiv o meta-analiză FDA, în baza Freedom of Information Act (Legea de Libera Informare obligă agentiile guvernamentale ale SUA să ofere acces la documente).

Barbara Loe Fisher, președintele Centrului Național de Informare despre Vaccin, o organizație nonprofit care pledează pentru consimțământul informat, a declarat într-un e-mail pentru The Epoch Times că „publicul are dreptul de a analiza dovezile pe care FDA le folosește pentru a licenția ca sigure și eficiente noile vaccinuri mARN”

„Lipsa transparenței nu face decât să crească neîncrederea în agențiile guvernamentale însărcinate cu protecția sănătății publice. FDA ar trebui să elibereze imediat toate informațiile legate de incidența miocarditei și a altor efecte adverse grave în urma vaccinărilor cu mARN COVID-19, indiferent dacă aceste informații au fost furnizate agenției de producătorii de vaccinuri sau au fost descoperite prin analize interne ale datelor suplimentare colectate de oficialii federali.” ea a adăugat.

Meta-analiza FDA a examinat datele a patru baze de date privind cererile de asistență medicală și a estimat că, în rândul bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, rata miocarditei după seria primară Moderna a fost de 148 la un milion de bărbați vaccinați.

Această cifră este mai mare decât alte estimări guvernamentale, inclusiv o analiză a rapoartelor transmise de Sistemul de Raportare a Evenimentelor Adverse ale vaccinurilor de la CDC. Analiza a constatat că miocardita a aparut aproximativ la 10,7 cazuri la un milion de bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani care au primit prima injecție a lui Moderna și 56 de cazuri la milion în rândul celor care au primit a doua vaccină a lui Moderna. Diferența este semnificativa, de peste 14 ori (10,7 față de 148) și nu poate fi neglijată.

FDA a aprobat vaccinul Moderna pe 31 ianuarie, fără a-și convoca experții în materie de vaccinuri.

Etichete: Moderna

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading