FDA restricționează utilizarea a 2 tratamente cu anticorpi monoclonali

by | 26 Jan 2022 | Extern

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite a anunțat pe 24 ianuarie că restricționează utilizarea a două tratamente cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19, spunând că datele arată că este „foarte puțin probabil” ca astfel de tratamente să fie active, sa aibă efecte pozitive împotriva variantei Omicron, în prezent tulpina dominantă.

Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​create în laborator care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce pentru a lupta împotriva agenților patogeni dăunători, cum ar fi noul coronavirus.

Agenția și-a revizuit autorizația de urgență pentru cele două tratamente COVID-19 acordate pentru companiile Regeneron și Eli Lilly. Utilizarea lor este acum limitată pănă in momentul în care pacienții cu COVID-19 sunt „posibili infectați sau expuși la o variantă care este tratabilă cu aceste tratamente”.

„Deoarece datele arată că este foarte puțin probabil ca aceste tratamente să fie active împotriva variantei Omicron, care circulă cu o frecvență foarte mare în Statele Unite, aceste tratamente nu sunt autorizate pentru utilizare în niciun stat, teritoriu și jurisdicție din SUA în acest moment” a declarat FDA. „În viitor, dacă este posibil ca pacienții din anumite regiuni geografice să fie infectați sau expuși la o variantă care este susceptibilă la aceste tratamente, atunci utilizarea acestor tratamente poate fi autorizată în aceste regiuni.”

Varianta Omicron a început să se răspândească în Statele Unite la sfârșitul lunii noiembrie 2021, ea ajungând să reprezinte mai mult de 99 la sută din cazuri începând cu 15 ianuarie, potrivit datelor de la Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Mișcarea de revizuire a autorizației de urgență „evită expunerea pacienților la reacții adverse, cum ar fi reacții la locul injectării sau reacții alergice care pot fi potențial grave, neașteptându-se beneficii aduse pacienților care au fost infectați sau expuși la varianta Omicron”, a declarat FDA.

Mișcarea a fost recomandată recent de Ghidul de Tratament COVID-19, parte a Institutului National de Sanătate (NIH), pe 23 decembrie 2021. La momentul respectiv, grupul a spus că la varianta Omicron tratamentul cu anticorpi monoclonali va avea impact pozitiv redus, în special “bamlanivimab plus etesevimab” și “casirivimab plus imdevimab”. Tratamentele cu anticorpi monoclonali de la Eli Lilly oferă Bamlanivimab și Etesevimab, iar Regeneron oferă Casirivimab și Imdevimab.

Ghidul de Tratament COVID-19 a adăugat că tratamentul cu anticorpi de la GlakoSmithKline (GSK) și Vir Biotech, Sotrovimab, „pare să păstreze activitatea împotriva variantei Omicron”.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) al SUA a oprit temporar distribuția terapiilor cu anticorpi Regeneron și Eli Lilly, lăsând Sotrovimab ca singurul tratament disponibil la momentul respectiv.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading