Vaccinurile COVID-19 nu au reușit aproape deloc să oprească transmiterea virusului, în special pentru cea mai recentă variantă Omicron, așa că vaccinarea obligatorie ar trebui exclusă, consideră dr. Peter McCullough.
„Vaccinurile în sine au devenit practic depășite, deoarece virusul a continuat să sufere mutații”, a declarat McCullough într-un interviu la NTD. „Deci, în acest moment, vaccinarea obligatorie trebuie să fie exclusă la nivel general.”
McCullough a spus că există studii recente care au arătat că eficacitatea vaccinurilor COVID-19 a scăzut semnificativ odată cu noile variante.
„Există o lucrare a lui Young-Xu în JAMA, tulpina anterioară Delta care a fost acoperită doar în proporție de aproximativ 20% de vaccinuri. Vaccinurile au fost foarte ineficiente împotriva Delta”, a spus McCullough.
Studiul, revizuit de colegi și publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA) luna trecută, a constatat că în timpul perioadei cu imbolnaviri masive datorita variantei Delta, eficacitatea vaccinului estimată a fost de 62,0% în prima lună și a scăzut la 57,8% cu luna a treia. Scăderea eficacității vaccinului fost a accelerată după luna a patra, atingând un minim de aproximativ 20% în lunile cinci până la șapte.
„Din lucrarea lui Hansen din Danemarca și din raportul de securitate și sănătate publică din Regatul Unit a reieșit că vaccinurile împotriva Omicron sunt practic ineficiente”, a continuat McCullough.
Studiul danez, un preprint care nu a fost încă revizuit de colegi, a constatat că eficacitatea vaccinului împotriva Omicron a fost inițial de 55,2% și, respectiv, 36,7% pentru vaccinurile Pfizer și Moderna, dar a scăzut rapid în timp. Prin comparație, eficacitatea vaccinului împotriva Delta a fost semnificativ mai mare și mai bine conservată în aceeași perioadă.
Eficacitatea vaccinului este restabilită la 54,6% după revaccinarea – un rapel – a unui vaccin Pfizer, susține studiul.
Raportul Agenției pentru Securitate a Sănătății din Regatul Unit, publicat pe 31 decembrie, a mai constatat că eficacitatea vaccinului împotriva variantei Omicron este semnificativ mai mică decât în comparație cu varianta Delta și scade rapid.
„Printre cei care au primit 2 doze de AstraZeneca, nu a existat niciun efect împotriva Omicron după 20 de săptămâni de la a doua doză. Printre cei care au primit 2 doze de Pfizer sau Moderna, eficacitatea a scăzut de la aproximativ 65 la 70 la sută până la aproximativ 10 la sută la 20 de săptămâni după a doua doză”, se arată în raportul.
Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au spus că vaccinurile COVID-19 sunt „sigure și eficiente”, iar evenimentele adverse grave sunt rare.
„Singurul lucru pe care l-ar fi putut face vaccinurile a fi trebuit să fie acela de a reduce riscul de a avea COVID-19. … Atât de multe milioane de americani care au luat vaccinurile au fost dezamăgiți să afle că oricum au contractat COVID-19”, a continuat McCullough.
Miercuri, CDC a publicat un studiu care arată că protecția generată de infecțiile anterioare, adică așa-numita imunitate naturală, a fost mai bună decât cea oferită de vaccinurile COVID-19 împotriva variantei Delta.
McCullough a mai spus că ordinele privind vaccinurile nu au statutul etic sau legal, în primul rând pentru că vaccinurile COVID-19 sunt încă într-o fază „investigativă”.
„Nu putem lăsa americanii să se teamă de pierderea locului de muncă sau a școlii sau a călătoriilor de un vaccin eșuat”, a spus McCullough. „Dar cu atât mai mult trebuie să reexaminăm ceea ce am făcut în ceea ce privește prioritățile noastre de sănătate publică și COVID-19.”
McCullough a spus că în martie și aprilie 2020, America ar fi trebuit să aibă studii randomizate și să fi trecut repede la tratamentele cu mai multe medicamente. Cu toate acestea, autoritățile federale au refuzat să facă acest lucru și au făcut marketing numai pentru vaccinuri.