Potrivit unui studiu anterior din Africa de Sud, există un risc redus de spitalizare și de boli severe la persoanele infectate cu varianta de coronavirus Omicron în comparație cu cea Delta.
Cercetările oamenilor de știință din Africa de Sud sugerează că infecția cu Omicron sporește imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta a coronavirusului.
Studiul, care nu a fost revizuit de colegi, a constatat că persoanele care au fost infectate cu Omicron, în special cei care au fost vaccinați, au dezvoltat imunitate sporită la varianta Delta.
Analiza a inclus 33 de persoane vaccinate și nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud.
În timp ce autorii au descoperit că neutralizarea Omicron a crescut de 14 ori în 14 zile de la înscriere, au descoperit, de asemenea, că a existat o creștere de 4,4 ori a neutralizării virusului Delta.
„Creșterea neutralizării variantei Delta la persoanele infectate cu Omicron poate duce la scăderea capacității Delta de a reinfecta acești indivizi”, au spus oamenii de știință.
Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a declarat luni pe Twitter că, dacă Omicron este mai puțin patogen așa cum arăta din experiența din Africa de Sud, „acest lucru va ajuta la eliminarea Delta”.
Potrivit unui studiu anterior din Africa de Sud, există un risc redus de spitalizare și boli severe la persoanele infectate cu varianta de coronavirus Omicron în comparație cu cea Delta, deși autorii spun că unele dintre acestea se datorează probabil imunității ridicate a populației.
Varianta Omicron, detectată pentru prima dată în sudul Africii și Hong Kong în noiembrie, s-a răspândit de atunci în întreaga lume și a amenințat să copleșească spitalele și să perturbe planurile de călătorie în această perioadă de vacanță.