Minciună deosebit de gravă în Protocolul de tratament COVID aprobat de Ministerul Sănătății din România

by | 23 Nov 2021 | Fact-Check, Sănătate

După creșterea fulminantă a numărului de decese COVID-19 în valul 4 și după scandalul public privind absența medicamentelor pentru tratamentul ambulatoriu precoce al infecției, care ar fi putut salva mii de vieți și ar fi scăzut presiunea pe spitale, ministrul Sănătății a emis, pe 12 octombrie 2021,  un nou ordin cu privire la protocolul de tratament COVID.

De notat că, nici măcar în acea situație deosebit de gravă, antiviralele admise în Ordin pentru administrarea în faza timpurie a bolii nu au fost permise pentru comercializare în farmacii, pe bază de prescripție! Acestea pot fi administrate bolnavilor doar din farmacia unității sanitare cu paturi, adică doar atunci când pacientul ajunge în stare gravă și se internează în spital, în pofida tuturor studiilor care recomandă administrarea acestor medicamente în faza incipientă când virusul începe replicarea în organism.

Dar nu acesta este cel mai grav lucru din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 2.103, din 12 oct. 2021! În cuprinsul actului normativ se face o mențiune FALSĂ care practic blochează un tratament care în alte țări a fost aplicat cu succes. Astfel, în ordin se face următoarea precizare:

„Deși a fost discutat un efect antiviral al ivermectinei, datele publicate până în prezent nu susțin recomandarea utilizării sale, așa cum este prevăzut în ghidul NIH” 

Această aserțiune din Ordinul 2.103, publicat în Monitorul Oficial, ESTE O INFORMAȚI FALSĂ. NIH, adică National Institute of Health, este o agenție de cercetare în domeniul medical, care aparține de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA (echivalentul Ministerului Sănătății din România). Este adevărat că într-o primă fază, NIH nu a susținut utilizarea ivermectinei în tratarea COVID, însă pe 14 ianuarie, instituția și-a schimbat poziția susținând că nu este „nici în favoarea, nici împotriva utilizării ivermectinei”.

„Recomandare: Panelul de Îndrumări NIH pentru Tratamentul COVID-19 (Panelul) a stabilit că în prezent sunt insuficiente date care să facă o recomandare în favoarea sau împotriva utilizării ivermectinei pentru tratamentul COVID. Rezultatele din studiile clinice, bine proiectate și în operate în mod adecvat necesită îndrumări mai specifice pe bază de probe în privința rolului ivermectinei pentru tratamentul COVID-19”. (sursa)

Ultima actualizare a NIH cu privire la utilizarea ivermectinei a avut loc pe data de 11 februarie 2021, menținându-se aceeași poziție de neutralitate în privința acestui medicament.

„Recomandare: Pentru Panelul de Ghiduri în Tratamentul COVID-19 (Panelul) dovezile sunt insuficiente pentru a se face o recomandare fie pentru, fie împotriva utilizării ivermectinei în tratamentul COVID-19. Sunt necesare rezultatele unor studii clinice adecvate, bine concepute și bine aplicate, pentru se putea oferi îndrumări mai specifice, bazate pe dovezi, cu privire la rolul ivermectinei în tratamentul COVID-19”. (sursa: NIH)

După cum se vede NIH își exprimă în mod clar o poziție neutră, echidistantă, în raport cu ivermectina. În niciun caz, NIH nu spune că „nu susține recomandarea utilizării sale” cum se afirmă în mod FALS, în Ordinul 2.103. Este practic o minciună care arată o atitudine incalificabilă în ceea ce privește modul în care autoritățile sanitare din România gestionează această pandemie.

Mai mult, de la data la care NIH și-a schimbat recomandarea de la NEGATIV, la NEUTRU, au mai avut loc cel puțin două evenimente majore care indică în mod clar eficiența superioară a ivermectinei în prevenirea și combaterea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Primul eveniment este publicarea unui studiu în revista Nature, în 20 ianuarie 2021, în care a fost testată eficiența a peste 40 de medicamente pentru tratarea covid. Dintre acestea s-au distins în mod deosebit două, a căror eficiență este de peste 90% în inhibarea activității enzimatice a proteazei 3CL-Pro, care e indispensabilă pentru replicarea virusului SARS-Cov-2. Primul este o substanță numită GC327, care va sta probabil la baza medicamentului dezvoltat de Pfizer în tratarea COVID. Al doilea, la foarte mică distanță, este chiar ivermectina, ceea ce contrazice categoric afirmația din Ordinul 2.103.

Al doilea eveniment este campania desfășurată de Organizația Mondială a Sănătății în statul indian Uttar Pradesh, care a avut la bază identificarea, testarea și tratarea persoanelor infectate din populația de peste 200 de milioane de cetățeni. În cadrul campaniei, au fost distribuite peste 500.000 de kituri cu medicamente cu ivermectină, vitamina D3, Zinc, Vitamina C, paracetamol. OMS a publicat pe site-ul propriu succesul extraordinar al acestei acțiuni care, în doar o lună și jumătate a redus la 99% numărul cazurilor active de COVID (sursa). În urma campaniei OMS, mai multe state din India au preluat acest model reducând considerabil numărul de cazuri și de decese.

Dacă facem o comparație între India, unde s-a administrat ivermectina și România, unde acest medicament a fost interzis, diferențele sunt năucitoare! Un stat cu o populație de 70 de ori mai mare decât România, mai puțin vaccinată decât cea din țara noastră, înregistrează o mortalitate COVID de 8 ori mai mică!

Se naște următoarea întrebare logică: Dacă este dincolo de orice dubiu că în India ivermectina a dat rezultate favorabile, cu un grad ridicat de eficiență în combaterea SARS-CoV-2, de ce acest medicament încă este blocat în România (și nu numai) și nu este utilizat pentru tratamentul precoce al infecțiilor, cu scopul reducerii semnificative a numărului de spitalizări și de decese?

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading