În cadrul unei întrevederi, care a avut loc sâmbătă, în localitatea Pianu de Sus, Alba, președintele Klaus Iohannis a fost protagonistul unei declarații controversate. Șeful Statului a încercat să îi îndemne pe oameni să practice golf, un sport pe care politicianul l-a descris drept un sport “deloc exclusivist”. Această activitate este preferată printre oamenii de afaceri, bancheri și, în general, este asociată cu un cont plin.
Este golful un sport exclusivist sau accesibil, așa cum sugerează Iohannis?
“Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a spus președintelui Iohannis.
Pentru un începător în ale golfului, sunt necesare câteva ore în preajma profesioniștilor, care te poate ajuta să te acomodezi cu crosele și te pot învăța tehnici de lovire a mingilor. Un astfel de curs costă aproximativ 200 de lei pe oră, potrivit unei analize făcute de spotmedia.ro. În cazul în care nu ești membrul unui club, va trebui să achiți o taxă pentru a închiria terenul de golf. Prețul acestuia poate varia între 200 și 600 de lei, valoare ce diferă în funcție de teren și numărul cupelor sale.
Jocul de golf nu se poate desfășura fără mingi, astfel că un coș cu aproximativ 60 de mingi ajunge la 10-50 de lei. O trusă de golf închiriată costă aproape 100 de lei. Pentru a beneficia de un însoțitor pe teren, va trebui să plătești aproximativ 100 de lei. Totodată, prețul pentru un trolley diferă, de la 30 până la 50 de lei. Unele locații necesită și plata unei taxe pentru vestiar. Astfel, o partidă de golf poate ajunge să coste între 400 și 1.000 de lei.
Există însă și oferte speciale, cu reduceri pentru cei care fac parte dintr-un club de golf. Aici se plătește o taxă anuală, care ajunge să coste, în medie pe lună, între 400 și 2.000 lei.